Radurusch’s Blog

3.Dovezile lui Radu Rusch impotriva mitomanilor de la OTV

Decizia nr. 450 din 09.04.2009
09.04.2009
privind somarea S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L.

cu sediul în BUCUREŞTI, B-dul Hristo Botev nr. 23, sector 3 CUI 15994676
pentru postul de televiziune OTV
B-dul Magheru nr. 28-30, et. 6, sector 1
BUCUREŞTI

varianta 1
Întrunit în şedinţă publică în ziua de 9 aprilie 2009, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat raportul întocmit de Direcţia Monitorizare, în baza reclamaţiilor înregistrate sub nr. 1920/10.02.2009, 2905/26.02.2009, 3709/12.03.2009, 3710/12.03.2009, 3882/16.03.2009, cu privire la emisiunile “Dan Diaconescu Direct”, difuzate în zilele de 31 ianuarie, 6, 7 şi 8 februarie, 9, 10 şi 12 martie 2009, precum şi la emisiunea „Să trăim bine”, difuzată în data de 25 februarie 2009 de postul de televiziune OTV.
Postul de televiziune OTV aparţine radiodifuzorului S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L. (licenţa audiovizuală nr. S-TV 78.1/05.02.2004 şi decizia de autorizare nr. 620.0/01.04.2004).
În urma analizării raportului de monitorizare, membrii Consiliului au constatat că radiodifuzorul a încălcat prevederile art. 42 alin.(4) din Decizia nr. 187/2006 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu modificările şi completările ulterioare.
Potrivit art. 42 alin. (4) din Codul audiovizualului, realizatorii emisiunilor au obligaţia să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă împotriva altor persoane.
În fapt, în ziua de 6 februarie 2009, postul de televiziune OTV a difuzat emisiunea „Dan Diaconescu Direct”, prezentată de doamna Mirela Ceanu, emisiune în cadrul căreia au participat ca invitaţi Lucian Iordănescu şi Stelian Ogică. Subiectul discuţiilor l-a constituit răpirea Magdei Ciumac.
Pe parcursul emisiunii, au intervenit telefonic mai multe persoane. În cadrul emisiunii, atât invitaţii din studio, cât şi cei care au intervenit telefonic au folosit un limbaj injurios şi vulgar, fără ca prezentatoarea să intervină pentru a tempera sau stopa modul de exprimare a invitaţilor, uneori, chiar moderatoarea având un limbaj insultător la adresa unor persoane.
Redăm din raportul de monitorizare:
Mirela Ceanu: Uitaţi-vă, domnule profesor, Magda şi Rusch, adică domnul în vărstă, sunt doi nebuni şi mint cu neruşinare…..
Ogică: Moşule, eşti om bătrân, vezi-ţi de bătrâneţile…
Radu Rusch către Ogică: (…) eşti o scursură a societăţii, şi dacă nu e aşa, dă-mă în judecată că eu îţi demonstrez.
Radu Rusch: Spălai chiloţii.Uite, îţi dau un băiat care e lângă mine cu care ai fost în închisoare la Rahova. Alo, eu îţi spun, că tu eşti Ogică, o spun, o scursură a societăţii. Tu prosteşti fetele alea băi,(?) nesimţitule, bă!
De asemenea, moderatoarea Mirela Ceanu, nu a intervenit atunci când una dintre persoanele care au intrat în legătură telefonică în emisiune a făcut următoarele afirmaţii:.
Paul Fister: Măi, oameni buni, rupeţi-i capul dacă-l vedeţi….
Paul Fister: Aoleo, doamnă scumpă, n-aţi vrea să fiţi de faţă dacă pun mâna pe el.(…)
Nici în cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din data de 7 februarie 2009, moderatoarea acesteia nu a încercat să oprească unii dintre invitaţii care foloseau un limbaj injurios şi instigau la violenţă împotriva unei persoane.
Adi Pavlovschi :(…)trebuie călcat în picioare, cine-l vede, să-l calce în picioare! Atât merită!(…) Ar trebui dat cum se dau fotografiile infractorilor, (…) şi cine-l vede să-l calce în picioare sau să-l scuipe, măcar…
Paul Fister: Nu aici la OTV, la Buftea, la spatele calului. Păi tu crezi că ăla are necaz pe el să apară, mă, tu n-ai minte, mă? Să punem preţ pe capul lui de-acuma, măi, mâncaţi-aş, dar greu o să mai apară…
Adi Pavlovschi: Nu merită să punem preţ pe capul lui. Nu, să fie scuipat, să fie călcat în picioare, cum se arunca cu ouă clocite în condamnaţi pe vremuri, cu roşii storcite, aşa ar trebui, cine-l vede, să arunce în el cu ce apucă…
Analizând raportul de monitorizare, membrii Consiliului au constatat că aceeaşi atitudine permisivă, contrară normelor audiovizuale, a manifestat moderatorul Dan Diaconescu în cadrul emisiunilor din zilele de 9 şi 10 martie 2009.
Spre exemplu, în emisiunea din 9 martie:
Magda Ciumac: Măi omule, tu înţelegi că eşti un psihopat, care ai vrut să tragi cu arma în incinta OTV-ului, şi domnu’ Diaconescu când a fost în America să-şi ia o altă maşină, nu ştiu domnu’ Diaconescu dacă aţi aflat?
Magda Ciumac: Nu s-a născut încă persoana, tocmai un boşorog ca tine să mă facă pe mine să cedez. Du-te şi mori că ţi-aduc flori. (…)
Radu Rusch: Da, nu ţi-a mers ţie faza să te faci vedetă pe spinarea mea, că tu ma-ai ţinut într-un apartament în Ştefăneşti, dă-te-n puii mei de zdreanţă ce eşti!
Dan Diaconescu: Vă rog să vorbiţi frumos doamna Magda, calmaţi-vă.
Magda Ciumac: Păi e o zdreanţă de om.
Dan Diaconescu: Ei, zdreanţă, e totuşi e un cascador, un mare artist, da?
Magda Ciumac: Da, haideţi domnu’ Diaconescu, dumneavoastră sunteţi prea drăguţ, mai bine vă îndreptaţi cravata decât să-i spunei lu’ ăsta că e cascador…
Emisiunea din 10 martie:
Radu Rusch: Domnu’ Dan Diaconescu, sunteţi moderator şi am rugămintea la dumneavoastră…
Magda Ciumac: Da uite, nu-l las eu să vorbească! Vezi, ce te doare, că nu-l las eu să vorbească cu handicapaţi ca tine! Tu nu înţelegi că eşti un boşorog, care eşti un nesimţit şi un penibil, eu îmi caut copilul de doi ani jumate, tatăl acestui copil a fost arestat şi mă doare sufletul şi tu spui de cazierele tale! Era să zic ce fac eu cu ele acuma!….
Aceeaşi atitudine pasivă a manifestat moderatorul şi în cadrul emisiunii din 12 martie 2009.
Radu Rusch: Cum mi-a zis, domnu’ Dan că am mai fost plecat şi pe afară.
Dan Diaconescu: Ia, spuneţi-i în faţă lui domnu’ Rusch.
Sexi Brăileanca: Părerea mea este că în loc să faceţi cerecetări despre Magda şi să vă pierdeţi timpul degeaba, cred că ar fi fost mai bine să vă puneţi o placă dentară sau…
Radu Rusch: Părerea mea este că vreau să spun o chestie: mai du-te şi mai fă o lună de prostituţie, să-ţi mai rontunjeşti conturile şi nu eşti tu capabilă, o mucoasă, să-mi spui mie acest lucru. Telespectatorii, eu nu ştiu ce cauţi tu…
Sexi Brăileanca: Boşorogule, te caută moartea pe acasă şi tu stai la telefon la OTV! Du-te şi culcă-te că e târziu pentru moşi ca voi!
Radu Rusch: Măi fată, măi! Eu am să-ţi deschid şi ţie acţiune cum am deschis şi lui Magda.
Sexi Brăileanca: Da, deschide!
Radu Rusch: Nu e nici o problemă, tu eşti o prostuituată, că nu ştiu de ce Dan Diaconescu te primeşte în direct, faci urât acolo. Că eşti frumoasă ca fizic, dar eşti putredă pe dinăuntru. Tu nu poţi să faci…
Având în vedere cele prezentate anterior, membrii Consiliului au constatat că, deşi potrivit dispoziţiilor alin. (4) al art. 42 din Codul audiovizualului, realizatorii emisiunii are obligaţia de a nu permite invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă, aceştia nu şi-au îndeplinit această obligaţie, deoarece intervenţiile lor cu privire la limbajul invitaţiilor fie au lipsit, fie nu au fost ferme, imediate, pentru stoparea modului de exprimare a acestora.
Pentru aceste aspecte, în temeiul dispoziţiilor art. 91 alin. (1) şi (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi cu respectarea prevederilor art. 15 al aceleiaşi legi, în conformitate cu art. 162 alin. (2) din Decizia nr. 187/2006 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu modificările ulterioare, Consiliul Naţional al Audiovizualului decide adresarea unei somaţii publice radiodifuzorului S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L. pentru postul de televiziune OTV şi dispune intrarea de îndată în legalitate.
Potrivit Deciziei CNA nr. 52/2003, S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L., pentru postul de televiziune OTV, are obligaţia de a transmite în următoarele 24 de ore de la comunicare, sonor şi vizual, de cel puţin 3 ori, în intervalul orar 18.00-22.00, din care o dată în principala emisiune de ştiri, următorul text:
„Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul de televiziune OTV cu somaţie publică, deoarece, în cadrul mai multor ediţii ale emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, difuzate în lunile februarie şi martie 2009, moderatorii nu au luat atitudine atunci când invitaţii lor au folosit un limbaj injurios şi au instigat la violenţă împotriva unor persoane, fapt ce contravine prevederilor Codului audiovizualului.
Potrivit acestuia, realizatorii emisiunilor au obligaţia să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă împotriva altor persoane”.
Vă atragem atenţia că textul nu poate fi difuzat în calupuri de publicitate.

Atunci cand sesizati ca s-a incalcat vreo lege de catre OTV, puteti depune sesizari la adresa:

http://www.cna.ro/Decizia-nr-450-din-09-aprilie-2009.html

Radu Rusch a solicitat postului OTV de nenumarate ori sa i se publice acest cazier judiciar pentru a-si demonstra nevinovatia, dar mitomanii daca il publicau se dadeau de gol.

Cazier Judiciar

Deasemeni, si aceasta comunicare a fost trimisa de cel putin 10 ori postului OTV pentru a o face publica, dar si de aceasta data s-au gasit scuze ieftine si neverosimile.

Radu Rusch- Comunicare IPJ Vaslui

3 comentarii »

  1. Zero Tv este deja un post calificat in injurii si titluri mincinoase care incita la apeluri si SMS-uri ( procente grele pt veniturile lui DD )! Emisiunea DDD ar trebui interzisa , aducand in platou persoane indoielnice ca : ciumaca , ogica , ceanu , padiu , moise ,braileanca , etc ….Zero educatie si bun simt cu asemenea exemplare in direct !!!!!

    Comentariu de angela — mai 7, 2009 @ 20:35 | Răspunde

  2. CNA trebuie sa ia atitudine impotriva emisiunii DDD pt lipsa de deontologie a moderatorului ! Radu Rush sa fie tare si sa nu renunte la proces , pt ca numai asa vor disparea personaje penale ca Ciumaca si ogica ! suntem cu dv si SUCCES !!!!!!!!!!!

    Comentariu de dorin & co — mai 7, 2009 @ 20:39 | Răspunde

  3. Va multumesc pentru comentarii si sustinere! I-am dat pe toti in judecata, saptamana trecuta am deschis o alta actiune la Judecatoria Focsani impotriva brailencei, si o sa-i dau in judecata pe toti care incalca drepturile omului.

    Comentariu de Radu Rusch — mai 7, 2009 @ 21:11 | Răspunde


RSS feed for comments on this post.

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.